Trend

Ateizm nedir?

Tanrı’nın yaratma gücünü kabul etmemeye dayalı bir inanç sistemidir. Ateistler Tanrıtanımaz kelimesi ile anılırlar. Daha genel söylemek gerekirse, müslümanların inandığı tek tanrı Allah inancını benimsemedikleri gibi, diğer mitolojik tanrıları da tanımak istemezler.

(Diğer mitolojik tanrılar da kim ola ki; Zeus, Apollo, Thor, Vishnu, Ra vb.. gibi)

Bir bireyin Horoskop haritasında çok sert kare açılar altında kalmış bir Jüpiter o kişinin hayatında tanrı inancını ret etmesine sebebiyet verebilir.

Ancak Eğer bir kişi “eğer tanrı varsa hadi bunu ispatla” diyebiliyorsa, o kişi tam olarak Ateist değildir. Agnostiktir. yani kafası karışık bir kişidir. Birçok agnostik kişiyi Sadece astroloji teknikleri kullanarak kafasındaki karışıklığı gidermesini sağladım diyebilirim. Agnostikler mantıklı izahatları kabul edebilirken, ateistler mantıklı izahatları dahi ret etmektedirler.

Agnostizm, Tanrı’nın var olduğunun bilinmesinin ya da kanıtlanmasının imkânsız olduğu görüşüdür. “Agnostik” sözcüğü, özde “bilgisi olmayan” anlamına gelir. Agnostisizm, ateizmin entelektüel bakımdan daha dürüst bir biçimidir. Ateizm, kanıtlanamaz bir düşünce olan Tanrı’nın var olmadığını iddia eder. Agnostisizm, Tanrı’nın varlığının ya da yokluğunun kanıtlanamayacağını, Tanrı’nın var olup olmadığını bilmenin imkânsız olduğunu savunur. Agnostisizm bu bakımdan doğrudur. Tanrı’nın varlığı ya da yokluğu deneysel olarak kanıtlanamaz.

İşte bu yüzden Agnostizm ateistleri ikiye ayırır.

1-Agnostik Ateist. 2-Agnostik Deist
Peki nedir Agnostik Ateist.? Bir tanrının varolabileceğini ancak bunun kesinlikle bilinemeyeceğine inanır. Elle tutulur bir kanıt gösterildiğinde kanıtları değerlendirebilir. Eğer bir kanıt bulabilirse tanrı inancını benimsemiş İnançlı bir kişi haline dönüşebilir.

Peki Nedir bu Agnostik Deist?

Bir tanrının var olabileceğine kesinlikle inanır ancak dinlerin insanların oluşturduğunu düşünür ve dinlerin yer yüzünde varolmasının toplumun ahlak kuralları ile ilişkilendirerek tamamen gereksiz görmektedir.

Agnostik kişilerin horoksop haritalarında jüpiter retro olabilir veya Jüpiter çok sert karşıt açılar altında kalmış olabilir. karşıt açı o kişinin tanrısal ve ilahi konuları sorgulamasına sebebiyet verebilir.

Deizm nedir? Tanrının kesinlikle var olduğuna inanır. Ancak Agnostik Deist ile aralarında çok ince bir çizgi bulunmaktadır. Deistlerin inandığı tanrı müslümanların allah inancına çok uzaktır ve hatta mitolojik tanrılardan dahi çok uzak bir tasfir konusudur. Her deistin kafasında farklı bir tanrı tasfiri olabilir. örneğin bir deist, tanrının evreni oluşturan big bang patlamasında çarpışan atomların olduğunu düşünebilir veya tanrı onlar için bir enerji de olabilir. Yani deistlerin inandığı tanrı bilinçsiz bir tanrıdır. Yani kafasına göre takılır. Tesadüf eseri varolmuştur ve tesadüfler sonucunda evrendeki detayları yaratmaya devam etmektedir. Deistler ile agnostik deistler arasındaki ortak nokta şudur ki, her ikisi de dinleri ve ritüelleri ret eder ve gereksiz bulur. Çünkü tanrı bilinçsizce tesadüfler etkisi ile kafasına göre takılır ve keyfine bakan bir tanrıdır. Bir tanrının din göndermesine gerek yoktur. Devlet olmalıdır ancak kanunların olması saçmalıktır. 🙂

Deist haritalarında jüpiter açısız konumda olabilir.

Birde Pantaizm vardır ki dillere destandır, anlat anlat bitmezdir 🙂

Pantaizm; tabiata ve doğaya inanma ve yüksek düzeyde saygı gösterme kavramıdır. Evreni oluşturan herşeyin tanrının bir parçası olduğunu düşünür. Ancak deistler ile ortak bir tarafı vardır. Pantaistler de dini ritüelleri yapmazsanız sizi cehenneme atacak olan bir tanrıya inanmazlar. Pantaizme göre siz tabiata saygı gösterin o da size cennetini sunsun demek en güzel ritüelldir. Deist ve panteistler cennet ve cehennem olgusuna pek inanmak ve morallerini bozmak pek istemezler.

Heh! sahi bir de metaryalistler vardır ki, herşeyin merkezinde madde vardır diye inanan bir felsefe akımıdır. Ancak son bilimsel bulgular ile elde edilen sonuçlara göre, Kuantum biliminin doğması itibarıyla, yani 2011 yılında Neptün balık burcu transiti etkisine başlaması etkisi ile metaryalizm çökmüş ve felsefi etkisini yitirmiştir. Kuantum bilimine göre Metaryelizm artık bir komedidir.

Peki bunları niye anlattım ki şimdi. Şuraya gelmek istiyorum. İnanma tarzın bile horoskop haritandaki gibidir. Gökyüzünde ne varsa yer yüzünde de o vardır. Sen bir karaktersin ve doğduğun andaki gökyüzünü temsilen bedenlenmiş bir varlıksın. Herkesi sevmek zorunda değilsin, şunu bil ki, herkes te seni sevmeyecek. çünkü sen bir frekans sın. Orkestrana (hayatına) uygun olanı çeker uymayanı dışa itersin. Kader bir musiki yani bir harmonidir. Harmoni de bir metematiktir.

Evren, Matematik, geometri ve musiki ile yaratılmıştır.

Neye inanırsan inan Farketmez. gerçekleri asla değiştiremezsin. Evrenin içinde kesin bir kural vardır. Ettiğini mutlaka bulacaksındır. Mantık bunu gerektirir. Hayat bir deneyimdir. Ve evrende yaratılagelmiş ve halen yaratılmaya devam edilmekte olan Bu kadar detaya ne gerek vardır. yani her hayatın sonunda bir hesap olmalıdır. Burada tanrıya değil de önce kendine vereceğin hesap önemlidir.

Ölüm nedir ? kaç ölüm bir hayat eder? Ya da Bir Hayat Kaç ölüm eder ? konularına sonra çok açıkça değineceğiz. Takipte kalın lütfen 🙂

Sizleri çok özlemişim, açısız bir jüpiter sabahından herkese merhaba… Sevgiler 🙂

Not: Bu aralar inanç konularına çok değineceğiz, çünkü jüpiter yay burcunda… 🙂 Şunu bilmelisiniz ki. hiç bir şey sandığınız gibi değil aslında. ya da en azından benim için öyleydi. Hiç bir şey sandığım gibi değilmiş… Olasılıklara göre sizin içinde bu geçerli. 🙂 Bu yüzden Ezberinizi bozun ve araştırın…

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu